Rippijuhlat

Rippijuhla eli konfirmaatio on kasteen jälkeen seuraava suuri kristillinen juhla. Rippijuhlia edeltää aina rippikoulun käyminen.

Konfirmaatiomessu järjestetään rippikoulun päätteeksi Forssan kirkossa. Nuori voidaan konfirmoida myös Koijärven kirkossa, mikäli hän ja perhe sitä toivovat. Tästä pitää kuitenkin sopia erikseen rippikoulutyöstä vastaavan papin kanssa. Konfirmaatiossa nuori osallistuu uskontunnustukseen, jonka vanhemmat ja kummit lukivat hänen kastetilaisuudessaan. Kummit kutsutaan siunaamaan nuorta ja nuoren puolesta rukoillaan. 

Konfirmaation jälkeen nuori voi käydä itsenäisesti ehtoollisella. Hän voi myös toimia kummina ja asettua ehdokkaaksi seurakunnan luottamustoimiin täytettyään 18 vuotta. Kirkollisisssa vaaleissa voi äänestää täytettyään 16 vuotta. Rippikoulu on myös kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytys.

Konfirmaatiomessun jälkeen on yleensä tapana järjestää rippijuhlat. Ne voi järjestää kotona tai muussa sopivassa paikassa. Forssassa on tapana, että rippikouluopettajat ja isoset vierailevat niissä juhlissa, joihin heidät kutsutaan. Isoset laulavat laulun tai pari, joku porukasta pitää pienen onnittelupuheen ja ojentaa lahjan. Tarjoilua tai istumapaikkoja ei rippikouluopettajille ja isosille tarvitse varata, ellei niin halua.

Risti