Minustako isonen

Tässä infopaketissa on kerrottu pähkinänkuoressa isoskoulutuksesta ja sen sisällöstä. Tervetuloa tutustumaan :)

Kenelle isoskoulutus on tarkoitettu?

Rippikoulun käytyäsi sinulla on mahdollisuus tulla isoskoulutukseen ja toimia tulevilla ripareilla isosena. Isostoimintaan voi tulla mukaan vaikka ei olisi itse kiinnostunut isosena toimimisesta leireillä. Isostoiminta on maksutonta kaikille. 

Mitä hyötyä isostoiminnasta on minulle?

Isostoiminnan tarkoituksena on antaa nuorille eväitä sekä isosena toimimiseen että muuhunkin elämään. Koulutuksessa käydään läpi mm. vuorovaikutustaitoja, ryhmänohjausta, hartauksien tekemistä, Raamattua sekä iltaohjelman valmistelua. Koulutuksessa nautitaan välillä myös yhdessä olemisesta ja rentoudutaan.

Rippikoulussa isoset toimivat ryhmänohjaajina oman isosparinsa kanssa. Isosen tehtävät sisältävät monipuolisesti erilaisia ryhmätyöskentelyjä, hartauksia ja luovaa toimintaa, sketsejä yms.

Syksyn ja kevään kuluessa isoset ovat innolla mukana myös koko seurakunnan yhteisissä tapahtumissa

Myös alakoululaisten leireillä tarvitaan isosia.

Miten mukaan isoskoulutukseen?

Isoskoulutus alkaa aina syksyisin. Isoskoulutuksen alkamisesta tiedotetaan rippikoululeireillä ja syksyn alussa mm. sosiaalisessa mediassa ja Whatsapp-ryhmissä. Isoskoulutukseen ovat tervetulleita kaikki rippikoulun käyneet nuoret. Koulutukseen ilmoittaudutaan sähköisesti nettisivuille ja 
Instagramiin ilmestyvällä lomakkeella.                 

Miten saa isostodistuksen?

Kahdelle isosleirille ja isospäiviin osallistuminen oikeuttaa isostodistukseen. Isostodistuksesta saa kurssin Forssan yhteislyseolla ja Forssan ammatti-instituutissa. Isoskoulutuksen suoritettuasi voit osallistua viikonloppuleireille edelleen ja olla esimerkkinä nuoremmille isosille leireillä

Vanhat nuoret ovatkin leireillä oivia opettajia ja neuvonantajia uusien tulokkaiden kouluttamisessa.

            

Tervetuloa mukaan tähän iloiseen joukkoon niin vanhat kuin uudetkin nuoret