Forssan seurakunnan hautausmuodot ovat arkku- tai uurnahautaaminen sukuhautoihin ja paikaton uurnahautaaminen uurnalehtoon.
Hautapaikallisiin hautoihin on ostettavissa seurakunnalta hautahoitoja.

Hautapaikkamaksut

Oman kunnan jäsen               Vieraan kunnan jäsen

Arkkuhautasija 25 vuotta                             100 €                                         500 €

Uurnahautasija 25 vuotta                            70 €                                           500 €

Seuraavat uurnahautasijat                          35€                                             35€

Uurnalehtopaikka                                         30 €                                            180 €

Muistolaatta uurnalehtoon                         63€                                             63€

Sotainvalidipaikka / sotaveteraani / lotta                         ilmainen hautapaikka

Uusia arkkuhautapaikkoja luovutetaan korkeintaan neljä sijaa kerrallaan. Vanhojen hautapaikkojen

uudelleen lunastamisen yhteydessä peritään kaikista sijoista yksinkertainen sijamaksu.

Yhteen uurnasukuhautaan mahtuu 9 uurnaa. Yhteen arkkuhautasijaan mahtuu 18 uurnaa.

Hautapaikan on oltava voimassa 25 vuotta viimeksi haudatun vainajan jälkeen.

Hautauskulut

Arkkuhauta                                                                            390,00 €

Uurnahauta                                                                           70,00 €

Kylmiövuokra arkulle, ev.-lut. kirkkoon kuulumaton tai

muualle haudattava                                                              20 € / alkava viikko

Siunauskappeli/Koijärven kirkko                                        150,00 € (sis. kylmiön)

ev.-lut. kirkkoon kuulumaton (ei koske ortodokseja)

• Arkkuhaudan hautauskulu sisältää haudan kaivuun, peittämisen, kaivajan matkakulut, apumiehen osuuden ja jälkikunnostuksen.

• Uurnahaudan hautauskulu sisältää kaivuun ja jälkikunnostuksen.

• Omaisten peittäessä arkkuhaudan itse vähennetään hautausmaksusta 50 €.

Uurnanlasku

Uurnanlaskuaika tulisi sopia viikkoa ennen haluttua ajankohtaa hautausmaanhoitajan kanssa. Uurna on laskettava maahan vuoden kuluessa tuhkauksesta. Vaihtoehtoina ovat arkku- tai uurnasukuhauta tai paikaton uurnalehto.

Uurnanlaskuun osallistuvat tavallisesti vain lähiomaiset hautausmaan vahtimestarin (suntio) opastuksella. Papin voi myös pyytää mukaan tilaisuuteen. Uurnalaskuun kokoonnutaan Forssassa uudella kappelilla tai Koijärvellä hautausmaalla. Uurnan kanssa siirrytään hautapaikalle, jossa hauta on valmiiksi avattu. Joku omaisista tai vahtimestari laskee uurnan hautaan. Laskemisen helpottamiseksi on uurnassa tavallisesti narut. Tämän jälkeen uurnahauta peitetään. Vahtimestari voi auttaa haudan umpeenluomisessa. Haudalle jää yleensä pieni hiekkakumpu, joka tasoitetaan seurakunnan toimesta noin kahden viikon kuluessa sulan maan aikaan. Talvella laskettujen uurnien hautoja tasoitetaan keväällä maan sulettua.

Uurnalehtoon hautaamisen suorittavat hautausmaan työntekijät ilman omaisia. Kukkia ja kynttilöitä voi tuoda yhteiselle muistomerkille. Uurnalehdon kivipaateen voi halutessaan tilata muistolaatan seurakuntatoimistosta. Seurakunta huolehtii laatan kiinnittämisestä.

Hautaan siunaaminen

Mari Lehto