Parisuhdereseptissä naurua ja suukkoja

Forssalainen arvostaa parisuhteessa luottamusta ja huumoria. Tämä kävi ilmi, kun perheneuvojat haastattelivat vanhempia Lapsiperhelauantai-tapahtumassa Feeniksissä 21.10.2017.

"Luottamus, avoimuus, rehellisyys, kunnioitus, läheisyys", eräs forssalainen vanhempi kiteytti asiat, jotka parisuhteessa ovat hänelle tärkeitä.

"Huumori, pidän tilannehuumorista. Ilman naurua ei jaksaisi millään. Moni vakava tilanne helpottuu vähän, kun saa nauraa", perheenisä pohti.

Toinen isä mietti, että parisuhteessa on tärkeää osoittaa välittämistä: "Rakkaudenosoitukset voivat olla jokapäiväisiä pieniä eleitä: hali, pieni suukko tai se, että teet aamupalan toiselle tai annat hänen nukkua pidempään."

Eräs äiti taas pohti, että arjen asiat voi perheessä tehdä monella tavalla.

"Parisuhteessa on tärkeää, ettei aina tarvitse  olla oikeassa. Vaikka olisikin oikeassa, voi hyväksyä, että toinen voi tehdä asioita tavalla, joka itsestä on vääränlainen. Kaikkea ei tarvitse hallita."

Perheneuvojat Tuukka Hämäläinen, Jorma Virtanen ja Anja Nwose haastoivat forssalaisia pohtimaan parisuhteen reseptiä. He kyselivät Lapsiperhelauantaissa ihmisiltä, mitä ainesosia kuuluu riittävän hyvään parisuhteeseen.

Perheasiain neuvottelukeskus viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhliaan. Seurakunta aloitti perheneuvonnan Forssassa 1987. Neuvottelukeskuksesta saa maksutonta keskusteluapua parisuhteen ongelmissa ja elämän kriisitilanteissa.

Lapsiperhelauantai Feeniksissä 21.10.2017.
Perheasiain neuvottelukeskuksen ja perheneuvolan yhteissynttärit Lapsiperhelauantaissa Feeniksissä 21.10.2017.