Forssan seurakunnan hautojenhoitohinnasto 1.1.2021 alkaen

Hoitosopimukset tulee tehdä ja maksaa kuluvan vuoden huhtikuun loppuun mennessä.

Seurakunnan järjestämiin vuosi- ja määräaikaishoitoihin sisältyy kukkamaan mullan vaihto, lannoitus, kukkien istutus, kastelu, kukkien huolto ja siistiminen, nurmikon leikkaus ja hoito sekä syksyllä kukkien poisto. Kasteluhoitoon sisältyy vain vesi.
Kukat istutetaan seurakunnan toimesta 10.6. jälkeen ja poistetaan syys - lokakuun vaihteessa sääolosuhteista riippuen. Seurakunta lähettää päättynyttä hoitosopimusta vastaavan tarjouslaskun automaattisesti seuraavan vuoden maaliskuussa.

Kesäkukkavaihtoehdot ovat: pelargonia, ruusubegonia, verenpisara, uudenguineanliisa ja kesäbegonia.

VUOSIHOITO, ei sisällä kukkia
Vuosittain maksettava hoitosopimus. Kausikukkien hinnat eivät sisälly vuosihoidon hintaan, vaan niiden hinta määräytyy valitun kappalemäärän mukaan (á 3€). Kukat voi valita seurakunnalla käytössä olevasta valikoimasta itse tai pyytää hautausmaanhoitajaa valitsemaan sopivan lajikkeen.

1 paikkaa                 2 paikkaa                       3 paikkaa
60,00€                     66,60€                            73,20€

Pitkäaikaiset hoitosopimukset kausikukilla
Pitkäaikaishoitoihin sisältyy kukat. Kukat voi valita seurakunnalla käytössä olevasta valikoimasta itse tai pyytää hautausmaanhoitajaa valitsemaan sopivan lajikkeen. Hintaan sisältyy yhdelle hautapaikalle 2 kukkaa, kahdelle rinnakkaiselle paikalle 3 kukkaa jne. Lisäkukkien osto on mahdollista, mutta on huomioitava kukka-paikan koko, sillä liian tiiviissä kasvustossa kukat eivät mahdu kasvamaan ja ovat alttiita kasvitaudeille.

5 VUODEN SOPIMUS
1 paikkaa      2 paikkaa     3 paikkaa
316,00€        388,68€        458,20€

10 VUODEN SOPIMUS
1 paikkaa     2 paikkaa      3 paikkaa
660,00€       798,60€         950,40€

Pitkäaikaiset hoitosopimukset perennoilla
Perenna on monivuotinen kasvi, joka istutetaan hoitosopimuksen alussa haudalle. Perennahoidoissa hautausmaanhoitaja valitsee kullekin haudalle sopivan perennan kasvupaikkavaatimusten mukaan. Perennaistutuksissa olennaista on lyhyempi kukinta-aika kausikukkiin verrattuna ja lajikkeet on pyritty valikoimaan niin, että kaunis lehdistö korvaa osaltaan lyhyttä kukintaa. Istutettavat juurakot ovat aluksi pienet, mutta vahvistuvat parissa vuodessa. Perennahoitohaudoille ei saa istuttaa callunoita, kanervia tai omia kukkia, jotta perennojen juurakot eivät kärsi.
Perennavaihtoehtoja ovat: pikkutöyhtöangervo, kääpiöjaloangervo, peittokurjenpolvi, korallikeijunkukka, kuunlilja ja rönsytiarella. Lajikkeiden saatavuus saattaa vaihdella vuosittain.

5 VUODEN SOPIMUS

1 paikkaa        2 paikkaa        3 paikkaa
215,00€          264,45€           311,75€

10 VUODEN SOPIMUS
1 paikkaa        2 paikkaa        3 paikkaa
454,00€          549,34€           653,76€

KASTELU (sisältää vain veden)
Hoito alkaa 10.6.
30,00€ / hauta

Uurnalehto

Uurnalehto siivotaan viikoittain seurakunnan toimesta. Omaisten toivotaan huomioivan, että tälle alueelle ei saa tuoda pysyväisluontoisia muistoja eikä huomionosoituksia, jotta tilaa riittää paikan luonteen mukaisesti kaikille alueelle haudattujen omaisille. Seurakunnan työntekijät laskevat uurnalehdon uurnat hautaan ilman omaisten läsnäoloa. Tarkka hautapaikka jää vain seurakunnan tietoon.

Muistomerkki on Jukka Värvisen takorautateos Elämän liekki. Se on pystytetty vuonna 1996.