Forssan seurakunnan hautojenhoitohinnasto 1.1.2018 alkaen

Seurakunnan järjestämiin hautahoitoihin sisältyy kukkapaikkojen kasvualustan vaihto, lannoitus, istutus, kastelu, kukkien huolto ja siistiminen, nurmikon leikkaus ja hoito sekä syksyllä kukkien poisto.
Kukat pyritään istuttamaan seurakunnan toimesta 10.6. jälkeen ja poistamaan syys - lokakuun vaihteessa riippuen sääolosuhteista.

Huomioitavaa: Hauta, jossa on seurakunnan hoitosopimus on työturvallisuuden takaamiseksi pidettävä hoitokauden aikana vapaina kynttilälyhdyistä ja muusta irrallisesta tavarasta, joka saattaa rikkoutua tai kulkeutua huoltokoneiden mukana. Hautojen väleissä tai hautakivien takana ei saa säilöä tavaroita, koska ne hankaloittavat hoitotoimenpiteitä. Muistomerkin huolto ja suoristus EI kuulu hautahoitoon.

Vuosihoitosopimukset

Vuosittain maksettava kausikukille suunnattu hoito, joka kattaa kukkien ja nurmen hoidon. Seurakunta lähettää automaattisesti uuden samanlaisen tarjouksen/laskun seuraavan vuoden maaliskuussa. Kausikukkien hinnat eivät sisälly hintaan, vaan niiden ns. omakustannushinta määräytyy valitun kappalemäärän mukaan. Kukan voi valita seurakunnalla käytössä olevasta valikoimasta kasvupaikkavaatimuksia noudattaen itse tai pyytää hautausmaanhoitajan valitsemaan sopivan kukan.

VUOSIHOITO NURMI (yhtenäinen nurmialue):
                                            1 paikka                             2 paikkaa                           3 paikkaa      jne.

58,00                                   64,38                                   70,76

VUOSIHOITO (reunakivellinen hautapaikka):

1 paikka                              2 paikkaa                            3 paikkaa      jne.

61,00                                   70,76                                   76,86

Pitkäaikaiset hoitosopimukset kausikukilla

Pitkäaikaishoitoihin sisältyvät kukkien hinnat sekä nurmikonhoito. Kukan voi valita seurakunnalla käytössä olevasta valikoimasta kasvupaikkavaatimuksia noudattaen itse tai pyytää hautausmaan-hoitajaa valitsemaan sopivan kukan. Hintaan sisältyy yhdelle paikalle 2 kukkaa, kahdelle rinnakkaiselle paikalle 3 kukkaa jne. Lisäkukkien osto on mahdollista, mutta silloin on huomioitava kukkamaan koko, sillä liian tiiviissä kasvustossa elävät homesienet helpommin.

Kukkavaihtoehtoja ovat: pelargonia, ruusubegonia, verenpisara, uudenguineanliisa tai kesäbegoniat, (mukulabegoniaa ollaan korvaamassa muilla lajikkeilla).

1 paikka                            2 paikkaa                           3 paikkaa   jne.

5 VUODEN SOPIMUS          316,00                                 388,68                                 458,20

10 VUODEN SOPIMUS        660,00                                 798,60                                 950,40

Pitkäaikaiset hoitosopimukset perennakukilla

Pitkäaikaishoitoihin sisältyvät kukkien hinnat sekä nurmikonhoito. Perennahoidoissa hautausmaanhoitaja valitsee kullekin haudalle sopivan perenalajikkeen kasvupaikkavaatimusten mukaan. Hoitoon sisältyy enintään 3 juurakkoa/hauta. Perennaistutuksissa olennaista on lyhyempi ja vaatimattomampi kukinta kausikukkiin verrattuna. Lajikkeet on pyritty valikoimaan niin, että kaunis lehdistö korvaa osaltaan lyhyttä kukintaa.
Valikoimassa lajikkeita: pikkutöyhtöangervo, kääpiöjaloangervo, herttavuorenkilpi, kesäpikkusydän, peittokurjenpolvi, korallikeijunkukka, kruunukuunlilja, turkestaninmaksaruoho, rönsytiarella, tähkätädyke.

1 paikka                              2 paikkaa                            3 paikkaa

5 VUODEN SOPIMUS          215,00                                 264,45                                 311,75           jne.

10 VUODEN SOPIMUS        454,00                                 549,34                                 653,76

Pelkkä kastelu

Haudoille, joille omaiset tuovat omat kukat voi ostaa seurakunnalta pelkän kastelun. Hoito ei sisällä muita hoitotoimenpiteitä kuin veden. Kastelu aloitetaan, kun seurakunnan hoitohaudoille on kukat istutettu 10.6. jälkeen.

KASTELU        23,00 / hauta

Uurnalehto

Uurnalehto anonyyminä alueena siivotaan viikoittain seurakunnan toimesta. Omaisten toivotaan huomioivan, että tälle alueelle ei saa tuoda pysyväisluontoisia muistoja eikä huomionosoituksia, jotta tilaa riittää paikan luonteen mukaisesti kaikille alueelle haudattujen omaisille. Seurakunnan työntekijät laskevat uurnalehdon uurnat hautaan ilman omaisia. Tarkka hautapaikka jää vain seurakunnan tietoon.

Muistomerkki on Jukka Värvisen takorautateos Elämän liekki. Se on pystytetty vuonna 1996.