Sururyhmät

Sururyhmä on vertaistukiryhmä läheisen kuolemaa sureville ihmisille. Siellä voi luottamuksellisesti jakaa kokemuksiaan ja purkaa tunteitaan yhdessä toisten surevien kanssa. Ryhmässä on kaksi ohjaajaa. Kokoontumisia on kuusi ja joka kerralle on oma teemansa. Pidämme sururyhmiä rovastikunnallisesti pari kertaa vuodessa.  Jos toivot, voimme tehdä surukäynnin myös kotiin. Lisätietoja diakoni Satu Pölläseltä.

Tapahtumia sureville:

- Pyhäinpäivän jumalanpalvelukset, joissa sytytetään muistokynttilät edellisen pyhäinpäivän jälkeen hautaan siunatuille:

* Forssan kirkossa luetaan niiden Forssan seurakunnan jäsenten nimet, jotka on siunattu hautaan Forssan hautausmaalle tai jonnekin muualle. Lisäksi luetaan muihin ev.lut. seurakuntiin kuuluneiden nimet, jotka on haudattu Forssan hautausmaalle.

* Koijärven kirkossa luetaan edellisen pyhäinpäivän jälkeen Koijärven hautausmaalle haudattujen kirkkoon kuuluneiden nimet.

- Hiljaisen viikon maanantaina Läheistäni kaivaten ilta Forssan kirkossa

- Lapsensa menettäneiden muistopäivänä 23.9. rukoushetki Forssan hautausmaan vanhassa siunauskappelissa

- Kynttilätapahtuma itsemurhan tehneiden muistolle marraskuussa, järjestää mielenterveysyhdistys Mielikki

Sairaalasielunhoitaja

Mahdollisuus keskusteluun

Voit aina soittaa myös muille työntekijöille, esim. läheisesi siunanneelle papille.