NIMIKKOLÄHETTIMME

Seurakunta on olemassa evankeliumin julistamista varten. Lähettejä kouluttavat ja lähettävät kirkkomme lähetysjärjestöt. Forssan seurakunnalla on omat nimikkolähettinsä, joiden puolesta rukoilemme, joihin pidämme yhteyttä ja joiden työtä tuemme taloudellisesti sekä talousarviovaroilla että vapaaehtoisesti.
Muistetaan lähettejämme rukouksin!

Sari-Johanna Kuittilo / Suomen Lähetysseura

Olen Sari-Johanna Kuittilo kotoisin Uudestakaupungista.  Opiskelin  Pieksämäen Sisälähetysseurassa diakoniksi.  Suomessa toimin  diakoniatehtävissä viitisen vuotta. Sinä aikana sain sydämelleni lähteä  lähetystyöhön.  Lähetysseuran lähetyskurssin käytyäni, sain kutsun Israeliin diakoniatehtäviin vuonna 2005. Olen toiminut tässä tehtävässä reilu 15 vuotta.

Työtehtäviini on sisältynyt paljon sieluhoitoa, konsultointia ja auttamistyötä  paikallisten, pakolaisten ja ulkomaalaisten parissa.

Näinä vuosina on syntynyt paljon yhteyksiä ja kontakteja paikallisiin ihmisiin, järjestöihin ja  viranomaisiin.

Olen työskennellyt Tel Aviv-Jaffassa, nyt pääpaikkani on  Shalhevetyah-keskus Jerusalemissa.  Siellä toimin kriisi – ja sielunhoitotyössä, erityisesti yhteiskunnan heikommassa asemassa olevien  ryhmien ja yksilöiden parissa.

Työnohjaajana ja alan kouluttajana työskentelen kumppaniorganisaatioiden ja niiden henkilöstöjen oman osaamisen vahvistamiseksi.

Mottoni: Sydän Jumalalle, käsi lähimmäiselle.

Tästä pääset lukemaan Sari-Johannan uusimman uutiskirjeen lokakuulta 2020.

Katso ja kuuntele täältä Sari-Johannan tervehdys

Tästä linkistä pääset kuulemaan ja katsomaan Sari-Johannan saarnan kirkkovuoden päättyessä.

Marja Ochieng/Sley

Lähetystyöntekijä, aids-orpotyö

Asun Länsi-Keniassa Kisumun kaupungissa. Tulin Keniaan syksyllä 2007 jolloin aloitin kieliopinnot. Kesäkuun alussa 2008 aloitin työt kummilapsityön yhdyshenkilönä ja tänä vuona tulee siitä kuluneeksi jo 12 vuotta.

Yhteistyökirkkoni Kenian evankelis-luterilainen kirkko (ELCK) on käynnustänyt ohjelman, jossa tuetaan orpolapsia. Lapset pyritään sijoittamaan sukulais- tai sijaisperheisiin. Tällä hetkellä avun piirissä on noin 500 lasta tai nuorta. Lapsilla on suomalaiset kummit, jotka ovat sitoutuneet rukoilemaan kummilapsen puolesta ja tukemaan kummilastaan taloudellisesti säännöllisesti. Minun tehtäväni on pitää yhteyttä kummien ja kummilasten välillä. Saan tehdä työtä yhdessä kenialaisen orpotyön tiimin kanssa.

Kenialaisten arki on niin kovin erilaista kuin Suomessa. Ongelmia, huolia mutta myös iloja on molemmissa maissa. Olen iloinnut siitä, että saan olla mukana tässä hankkeessa tukemassa kenialaisia nuoria elämässä eteenpäin. Koulutuksen kautta lapset saavat mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen. Hankkeen kautta he saavat myös opetusta iankaikkisen elämän toivosta Jeesuksessa Kristuksessa.

Maikki joutui palaamaan Suomeen huhtikuussa Kenian laitettua rajat kiinni COVID19  tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Tällä hetkellä Maikki on Suomessa ja hoitaa kummiyhteyshenkilön tehtäviä etänä.

Kiitos esirukouksestasi! Jumalan runsasta siunausta  elämääsi!

Tästä linkistä voit lukea Maikin viimeisimmät kuulumiset Keniasta

Tästä linkistä voit katsoa ja kuunnella Maikin syyskuun terveiset

Seurakuntatyö Itä-Siperiassa /Kylväjä

Inkerin kirkko kutsui Kylväjän aloittamaan lähetystyötä Sahan tasavallassa suomensukuisten ja muiden kansallisuuksien parissa. Kylväjän työ Jakutskissa alkoi syksyllä 2015. Tavoitteena on, että pieni kotiseurakunnan alku kehittyy aikanaan itsenäiseksi Inkerin kirkkoon kuuluvaksi seurakunnaksi. Kylväjän työssä halutaan kohdata ja auttaa alueen ihmisiä kokonaisvaltaisesti.  Lähettäjien esirukous on ensiarvoisen tärkeää, jotta työ kantaisi hedelmää . Jotta työ Itä-Siperiassa olisi mahdollista, tarvitaan myös taloudellista tukea.

Kia ja Markus Syrjätie / Kansanlähetys

Me olemme perhe Syrjätie: Markus (s. 1982), Kia (s. 1988) ja Noomi (s. 2017), sekä Lydia (s. 2019), ja olemme lähdössä, jos Luoja suo, lähetystyöhön Japaniin 25.11. 2020. Yksi lähetystyöntekijän tärkeimmistä työkaluista on paikallinen kieli, ja siksi meitä odottaa alkuun kahden vuoden kielikoulu Kobessa, minkä jälkeen me pääsemme tekemään seurakuntatyötä.

Lue tästä Kian ja Markuksen uusin lähettäjäkirje Syrjäteillä Japanissa nro 10

Kian ja Markuksen kuulumisia voit seurata myös "Syrjäteillä Japanissa "

Videologista.

Tästä linkistä avautuvasta Heinäkuun lähettikirjeestä voit lukea heidän matkaan siunaamisestaan täällä Forssan kirkossa.

Kuuntele ja Katso tästä Kian todistus matkasta lähetystyöntekijäksi

Syrjäteillä Japanissa videoblogissa Markus pohtii sitä miksi Raamatussa puhutaan niin paljon lampaista, katso ja kuuntele lisää.