Forssan seurakunnan esittely

Forssa sijaitsee Kanta-Hämeessä, Tampereen hiippakunnassa ja Tammelan rovastikunnassa, 2-tien ja 10-tien risteyksessä. ”Forssasta poijjaat kotoisin ollaan Tammelan pitäjästä”. Itsenäinen Forssan seurakunta aloitti v. 1922 ja juhlii 100 vuottaan v. 2022. Kirkko otettiinkäyttöön jo ennen seurakunnan itsenäistymistä v. 1918.

Koijärven seurakunta perustettiin 1924.  Seurakunnat yhdistyivät vuonna 2007 oltuaan yhteistaloudessa jo v. 1969 alkaen.  Koijärven kirkko täyttää 100 vuotta v. 2023.

Forssassa ja Koijärvellä on hautausmaat. Forssassa ja Kojolla on seurakuntatalo. Forssan hautausmaalla on oma siunauskappeli.

Oma leirikeskus, Klemelä, sijaitsee Kaukjärven rannalla, 3 km keskustasta.

Forssan seurakunnan väkiluku on 11 935 h (2022 ) ja kirkkoon kuulu n. 72 % väestöstä. Kirkollisveroprosentti on 1,4 %. Seurakunnan talousarvion loppusumma on n. 3 m€. Seurakunnassamme on 35 vakinaista työntekijää ja lisäksi kausityöntekijöitä. Kirkkoherrana on toiminut v. 2002 alkaen Esa Löytömäki, joka on myös Tammelan rovastikunnan lääninrovasti.

Tunnuslauseemme on: ”Meitin seurakunta uskoo ja välittää”. Toivomme, että koet seurakunnan omaksesi ja voit elää turvallisessa yhteydessä Jumalaan ja lähimmäisiin. Seurakuntamme on myös ekologinen seurakunta ja noudatamme kestävää elämäntapaa.

Teemme vireää yhteistyötä kaupungin, järjestöjen ja lähiseurakuntien kanssa. Myös ekumeenisia suhteita vaalitaan muiden kirkkojen kanssa. Lähetystyössä meillä on sopimukset kaikkien virallisten lähetysjärjestöjen kanssa. Meillä on myös ulkomaisia ystävyysseurakuntia.

Tutustu ajankohtaisiin asioihin myös fb-sivuillamme Forssan ev.-lut. seurakunta.

Tisastotietoja v. 2022