Lähetyssoppi Forssassa

Hämeentie 5 - Puistolinnaa vastapäätä - on uusien ja kauniiden käsitöiden myymälä. 

Sopesta löydät laajan valikoiman sukkia, lapasia, liinoja, mattoja, tyynyjä ja paljon muuta! Tule, katso  osta ja ihastu!  

Soppi avoinna arkisin klo 10-14 ja joka kuukauden 1. arkilauantai klo 10-12. Avoinna kesätauon jälkeen 2.9. alkaen.

Sopesta löydät lahjoja niin häihin ja muihin juhliin sekä kauniit joululahjat.

Lähetyssopen tuotto käytetään lähetystyön tukemiseen eri lähetysjärjestöjen kautta. Seuraa viikkoilmoitteluamme torstaisin kirkollisista ilmoituksista.  

 

Työtupa  Forssassa

Kokoontuu maanantaisin (ei kesäisin). Tervetuloa silloin, uudet ja vanhat tutut!

Työtupa on ikäihmisten kohtaamispaikka, johon nuoremmatkin saavat tulla. Ja jossa tehdään erilaisia käsitöitä sekä askarrellaan. Tuotteet myydään sopessa ja tuotto käytetään lähetyksen hyväksi. Työtupa on avoinna maanantaisin klo 10-12.30 Lähetyssopen  ja Ystävän Kammarin alakerrassa  - tule tekemään käsilläsi, juomaan kuppi kahvia tai  kuuntelemaan hartaus. Tule käymään!


Kysy lisää Aino Willmanilta p. 040-5527931.

Vapaaehtoistyö Lähetyssopessa

Jos olet kiinnostunut myyntivuorosta lähetyssopessa, ota yhteyttä Eikka Kähärään p. 0504032245. Saat perehdytyksen myyntivuoron aikana tarvittaviin tehtäviin. Aikaisempaa kokemusta myyntityöstä ei tarvita. Parhaiten pääset tutustumaan työhön käymällä paikan päällä.

 

 

 

Lauantaikirppiksen Savimajat

 

Kun Hillaryn koulumaksut vuodelle 2018 oli saatu kerättyä, päätettiin jäljelle jääneillä varoilla rakentaa savimajoja ensiasunnoiksi nuorille ja perheille, joilla ei siihen muuten olisi varaa tai mahdollisuuksia omaan kotiin.  Yksi on jo valmiina ja varat toiseenkin kerätty.

Savimaja on ekologinen sillä se tehdään lehmänlannasta, savesta ja oljista. Vaikka rakentaminen tapahtuu yhden päivän aikana, niin kuumassa auringonpaahteessa saviseos kovettuu kivikovaksi rakenteeksi joka kestää sadetta. Perinteisesti Savimajan katto on valmistettu heinästä, ja se on pitänyt uusia sadekausien vuoksi noin kaksi kertaa vuodessa. Nyttemmin savimajoihin on laitettu peltikatot, jotka kestävät vuosia, ja tulevat pitkällä tähtäimellä edullisemmaksi. Yhden savimajan kustannukset ovat n. 350 €, ja josta suurin osa tulee kattopellistä, ja lisäksi rakentamiseen siihen erikoistunut ammattilainen.