Lähetyssoppi Forssassa

Hämeentie 17 - on Lähetyssopin uusi koti - Ystävän Kammarin yhteydessä.

Lähetyssoppi on uusien ja kauniiden käsitöiden myymälä.  

Sopesta löydät laajan valikoiman sukkia, lapasia, liinoja, mattoja, tyynyjä ja paljon muuta! Tule, katso  osta ja ihastu!  Ostosten kautta teet hyvää, sillä tuotto käytetään lähetyskohteiden tukemiseen eri lähetysjärjestöjen kautta. 

Soppi avoinna ma-ke-pe klo 10-13

 

 

Työtupa  Forssassa

Kokoontuu maanantaisin (ei kesäisin). Tervetuloa silloin, uudet ja vanhat tutut!

Työtupa on kohtaamispaikka, johon kaikki saavat tulla. Työtuvalla tehdään erilaisia käsitöitä sekä askarrellaan. Tuotteet myydään sopessa ja tuotto käytetään lähetyksen hyväksi. Työtupa on avoinna maanantaisin klo 10-12.30  - tule tekemään käsilläsi, juomaan kuppi kahvia tai  kuuntelemaan hartaus. Tule käymään!

 

Vapaaehtoistyö Lähetyssopessa

Jos olet kiinnostunut myyntivuorosta lähetyssopessa, ota yhteyttä Asko Kantolaan p. 0405747467 tai vapaaehtoistyön ohjaaja Katri Tuoriin 0408286525, katri.tuori@evl.fi.

Saat perehdytyksen myyntivuoron aikana tarvittaviin tehtäviin. Aikaisempaa kokemusta myyntityöstä ei tarvita. Parhaiten pääset tutustumaan työhön käymällä paikan päällä.

 

 

 

Lauantaikirppiksen Savimajat

 

Kun Hillaryn koulumaksut vuodelle 2018 oli saatu kerättyä, päätettiin jäljelle jääneillä varoilla rakentaa savimajoja ensiasunnoiksi nuorille ja perheille, joilla ei siihen muuten olisi varaa tai mahdollisuuksia omaan kotiin.  Yksi on jo valmiina ja varat toiseenkin kerätty.

Savimaja on ekologinen sillä se tehdään lehmänlannasta, savesta ja oljista. Vaikka rakentaminen tapahtuu yhden päivän aikana, niin kuumassa auringonpaahteessa saviseos kovettuu kivikovaksi rakenteeksi joka kestää sadetta. Perinteisesti Savimajan katto on valmistettu heinästä, ja se on pitänyt uusia sadekausien vuoksi noin kaksi kertaa vuodessa. Nyttemmin savimajoihin on laitettu peltikatot, jotka kestävät vuosia, ja tulevat pitkällä tähtäimellä edullisemmaksi. Yhden savimajan kustannukset ovat n. 350 €, ja josta suurin osa tulee kattopellistä, ja lisäksi rakentamiseen siihen erikoistunut ammattilainen.