Lähetyssoppi Forssassa

Hämeentie 17 on uusien ja kauniiden käsitöiden myymälä. 

Sopesta löydät laajan valikoiman sukkia, lapasia, liinoja, mattoja, tyynyjä ja paljon muuta! Tule, katso  osta ja ihastu!  

Soppi avoinna ma, ke, ja pe klo 10-13. 

 

Sopesta löydät lahjoja niin häihin ja muihin juhliin sekä kauniit joululahjat.

Lähetyssopen tuotto käytetään lähetystyön tukemiseen eri lähetysjärjestöjen kautta. Seuraa viikkoilmoitteluamme torstaisin kirkollisista ilmoituksista.  

Työ- ja juttutupa Tölönkodilla. 

Työtupa kokoontuu maaantantaisin klo 10-12.30  Tölön liikekeskuksessa, os. Rajakatu 11, 

Työtuvassa on kolmet kangaspuut sekä muutama ompelukone ja saumuri.

Mikä parasta, maanantaisin kokoontuva Työtupa tarjoaa mahdollisuuden sinulle tulla ja tehdä yhdessä, samalla nauttien kahvista ja hyvästä seurasta. 

Tuotteet myydään sopessa ja tuotto käytetään lähetyksen hyväksi. - 

 

Vapaaehtoiseksi Työ-ja juttutupaan sekä Lähetyssoppeen ilmoittaudu tästä

Jos olet kiinnostunut myyntivuorosta lähetyssopessa, ota yhteyttä Asko Kantolaan p. 040 5747467. Saat perehdytyksen myyntivuoron aikana tarvittaviin tehtäviin. Aikaisempaa kokemusta myyntityöstä ei tarvita. Parhaiten pääset tutustumaan työhön käymällä paikan päällä.

 

 

 

Lauantaikirppiksen Savimajat ja Ginnirin Lasten päiväkeskus. 

 

Kun Hillaryn koulumaksut on kerätty, käytetään ylimääräinen tuotto Savimajojen rakentamiseen sekä Ginnirin kaupungin lasten päiväkeskuksen toiminnan tukemiseen.  

Savimaja on ekologinen sillä se tehdään lehmänlannasta, savesta ja oljista. Kuvassa peltikattoinen savimajaVaikka rakentaminen tapahtuu yhden päivän aikana, niin kuumassa auringonpaahteessa saviseos kovettuu kivikovaksi rakenteeksi joka kestää sadetta. Perinteisesti Savimajan katto on valmistettu heinästä, ja se on pitänyt uusia sadekausien vuoksi noin kaksi kertaa vuodessa. Nyttemmin savimajoihin on laitettu peltikatot, jotka kestävät vuosia, ja tulevat pitkällä tähtäimellä edullisemmaksi. Yhden savimajan kustannukset ovat n. 350 €, ja josta suurin osa tulee kattopellistä, ja lisäksi rakentamiseen siihen erikoistunut ammattilainen. Majat tulevat ensiasunnoiksi nuorile ja perheille, joilla ei siihen muuten olisi varaa tai mahdollisuuksia omaan kotiin.  Tähän mennessä (kevät 2021), on näitä majoja rakennettu jo viisi kappaletta.  

 

Kaakkois-Etiopiassa sijaitsevassa Ginnirin kaupungissa on Lähetysyhdistys Kylväjään kummitoiminnan kautta tuettu lasten päiväkeskusta vuodesta 2006 lähtien. Kummiohjelmasta vastaavat Ginnirin Mekane-Yesus - seurakunta ja ja Ginnirin kaupunki. Päiväkeskukessa käy noin 60 kummiohjelmassa mukana olevaa köyhää lasta, joista osa on orpoja. 

Päiväkeskuksessa huolehditaan lasten ruokailuista, vaatteista, kengistä ja terveydenhuollosta sekä tuetaan heitä koulun käymisessä. Kouluissa luokat ovat suuria ja koulut eivät tarjoa lapsille tukiopetusta. Päiväkeskuksessa haastavista lähtökohdista tulevat lapset saavat tarvitsemaansa lisäopetusta pienryhmissä, mikä merkittävällä tavalla tukee heidän koulunkäyntiään. Tämä edesauttaa sitä, että lapset eivät putoa pois koulusta, he pääsevät jatko-opiskelmaan ja voivat saada ammain.