Yhteisvastuukeräys 2021

pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon

KORONATILANTEEN VUOKSI EMME TÄLLÄ HETKELLÄ VOI JÄRJESTÄÄ KERÄYSTAPAHTUMIA TAI LIPASKERÄYKSIÄ.

ON KUITENKIN TÄRKEÄÄ OJENTAA AUTTAVA KÄSI JA OSALLISTUA KERÄYKSEEN ETENKIN NÄINÄ VAIKEINA AIKOINA.

Helpoiten pääset osallistumaan keräykseen tämän linkin avulla

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Vuosittain 60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun ja 40 % jää Suomeen.

Yhteisvastuu 2021 auttaa vanhuksia Suomessa ja maailmalla

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla. Yhtesivastuukeräys käynnistyy 7.2. 2021.

Tänä vuonna Kunkin seurakunnan keräystuotosta 20 prosenttia jää käytettäväksi ikäihmisten ahdingon helpottamiseen oman seurakunnan alueella. Toisena valtakunnallisena tuotonsaajana toimiva Kirkon diakoniarahasto kohdentaa 10 prosentin osuutensa keräystuotosta ikäihmisten taloudelliseen auttamiseen ja elämänlaadun kohentamiseen. Keräyksen toinen maanlaajuinen tuotonsaaja on Seurakuntaopiston kokoama kansanopistoverkosto, joka tulee toteuttamaan yhteisvastuuvaroilla ikäihmisille maksutonta digitaitojen opastusta lyhytkursseina vuodesta 2022 alkaen.

Yhteisvastuukeräys näkee tärkeäksi tukea avun tarpeessa olevia niin Suomessa kuin maailmalla. Tuotosta yli puolet, 60 prosenttia, ohjataan kehittyviin maihin Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastonLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta.

Maailman katastrofialueilla Yhteisvastuukeräyksen 2021 tuotolla tuetaan arvokkaan vanhuuden mahdollistamista auttamalla katastrofien, konfliktien ja luonnonmullistusten aiheuttamissa hätätilanteissa hauraimpia yhteisöjä, vanhuksia ja perheitä. Kansainvälisen diakonian esimerkkikohdemaa on Uganda. Avun vie perille Kirkon ulkomaanapu.

Keräys käynnistyy 7.2.2021 Keräyslupa on voimassa koko vuoden ajan.

Lahjoituksia voi tästä eteenpäinkin antaa alla näkyviin tilinumeroihin, ne ohjautuvat automaattisesti seuraavan vuoden keräyskohteisiin.

Kun käytät pankkisiirtoa, laita viitteeksi 302041, niin lahjoituksesi huomioidaan Forssan seurakunnan keräystuloksessa.

• Nordea FI16 2089 1800 0067 75
    • Pohjola PankkiFI14 5000 0120 2362 28