YhteisvastuukeräysPartiolaisten yhteisvastuutempaus

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön. Kirkon diakoniarahaston kautta autetaan vähävaraisia sekä yllättävän elämänkatastrofin, kuten tulipalon tai vakavan sairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneita ihmisiä.

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston kautta. Lisäksi diakoniarahaston avustuksilla tuetaan taloudellisesti eri syistä vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä. Keräysvaroja käytetään myös monipuoliseen avustustyöhön paikallisseurakuntien kautta.

Ulkomailla keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Keräys käynnistyy 3.2.2019 ja jatkuu 1.5. asti. Keräyslupa on voimassa koko vuoden ajan, mutta aktiivisin keräyskausi ajoittuu helmi-huhtikuulle.

Lahjoituksia voi tästä eteenpäinkin antaa alla näkyviin tilinumeroihin, ne ohjautuvat automaattisesti seuraavan vuoden keräyskohteisiin.

Vuonna 2018 Yhteisvastuukeräys tuotti Forssan alueella vuoden 2018 keräyskohteille yhteensä 12032,92€. Kiitokset kaikille osallistuneille ja mukanaolleille.

Lisätietoja löydät: https://www.yhteisvastuu.fi/

Voit lahjoittaa yhteisvastuukeräykseen monin eri tavoin

Yhteisvastuukeräyksessä voit olla mukana lahjoittamalla lipas- tai listakeräyksiin ja osallistumalla yhteisvastuukeräyksen hyväksi järjestettäviin tapahtumiin, ks. kevään yhteisvastuukalenteri.

Jos käytät pankkisiirtoa, laita viitteeksi 302041, niin lahjoituksesi huomioidaan Forssan seurakunnan keräystuloksessa.

• Nordea FI16 2089 1800 0067 75
  • Pohjola PankkiFI14 5000 0120 2362 28