NIMIKKOLÄHETTIMME

Seurakunta on olemassa evankeliumin julistamista varten. Lähettejä kouluttavat ja lähettävät kirkkomme lähetysjärjestöt. Forssan seurakunnalla on omat nimikkolähettinsä, joiden puolesta rukoilemme, joihin pidämme yhteyttä ja joiden työtä tuemme taloudellisesti sekä talousarviovaroilla että vapaaehtoisesti.
Muistetaan lähettejämme rukouksin!

Sari-Johanna Kuittilo / Suomen Lähetysseura

Olen Sari-Johanna Kuittilo kotoisin Uudestakaupungista.  Opiskelin  Pieksämäen Sisälähetysseurassa diakoniksi.  Suomessa toimin  diakoniatehtävissä viitisen vuotta. Sinä aikana sain sydämelleni lähteä  lähetystyöhön.  Lähetysseuran lähetyskurssin käytyäni, sain kutsun Israeliin diakoniatehtäviin vuonna 2005. Olen ollut tässä tehtävässä nyt liki 15 vuotta.

Työtehtäviini on sisältynyt paljon sieluhoitoa, konsultointia ja auttamistyötä  paikallisten, pakolaisten ja ulkomaalaisten parissa.   Näinä vuosina on syntynyt paljon yhteyksiä ja kontakteja paikallisiin ihmisiin, järjestöihin ja  viranomaisiin.  Olen työskennellyt Tel Aviv-Jaffassa, nyt pääpaikkani on  Shalhevetyah-keskus Jerusalemissa.  Siellä toimin kriisi – ja sielunhoitotyössä, erityisesti yhteiskunnan heikommassa asemassa olevien  ryhmien ja yksilöiden parissa. Työnohjaajana ja alan kouluttajana työskentelen kumppaniorganisaatioiden ja niiden henkilöstöjen oman osaamisen vahvistamiseksi.

Mottoni: Sydän Jumalalle, käsi lähimmäiselle.

Luet tästä Sari-Johannan uutiskirje 1/2020

Katso ja kuuntele täältä Sari-Johannan joulutervehdys

Katso ja kuuntele Sari-Johannan videotervehdys täältä

Marja Ochieng/Sley

Lähetystyöntekijä, aids-orpotyö

Asun Länsi-Keniassa Kisumun kaupungissa. Tulin Keniaan syksyllä 2007 jolloin aloitin kieliopinnot. Kesäkuun alussa 2008 aloitin työt kummilapsityön yhdyshenkilönä ja tänä vuona tulee siitä kuluneeksi jo 10 vuotta.

Yhteistyökirkkoni Kenian evankelis-luterilainen kirkko (ELCK) on käynnustänyt ohjelman, jossa tuetaan orpolapsia. Lapset pyritään sijoittamaan sukulais- tai sijaisperheisiin. Tällä hetkellä avun piirissä on noin 500 lasta tai nuorta. Lapsilla on suomalaiset kummit, jotka ovat sitoutuneet rukoilemaan kummilapsen puolesta ja tukemaan kummilastaan taloudellisesti säännöllisesti. Minun tehtäväni on pitää yhteyttä kummien ja kummilasten välillä. Saan tehdä työtä yhdessä kenialaisen orpotyön tiimin kanssa.

Katso ja kuuntele tästä Maikin joulukalenteritervehdys

Katso ja kuuntele  tästä Kenian orpolapsityön joulutervehdys

Kenialaisten arki on niin kovin erilaista kuin Suomessa. Ongelmia, huolia mutta myös iloja on molemmissa maissa. Olen iloinnut siitä, että saan olla mukana tässä hankkeessa tukemassa kenialaisia nuoria elämässä eteenpäin. Koulutuksen kautta lapset saavat mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen. Hankkeen kautta he saavat myös opetusta iankaikkisen elämän toivosta Jeesuksessa Kristuksessa.

Kiitos esirukouksestasi! Jumalan runsasta siunausta  elämääsi!

Lue tästä Maikin viimeisin lähettäjäkirje maaliskuulta

Seurakuntatyö Itä-Siperiassa /Kylväjä

Inkerin kirkko kutsui Kylväjän aloittamaan lähetystyötä Sahan tasavallassa suomensukuisten ja muiden kansallisuuksien parissa. Kylväjän työ Jakutskissa alkoi syksyllä 2015. Tavoitteena on, että pieni kotiseurakunnan alku kehittyy aikanaan itsenäiseksi Inkerin kirkkoon kuuluvaksi seurakunnaksi. Kylväjän työssä halutaan kohdata ja auttaa alueen ihmisiä kokonaisvaltaisesti.  Lähettäjien esirukous on ensiarvoisen tärkeää, jotta työ kantaisi hedelmää. Jotta työ Itä-Siperiassa olisi mahdollista, tarvitaan myös taloudellista tukea.

Tästä voit katsoa ja kuunnella Itä-Siperiassa olleen Eerian kokemuksia Itä Siperian ruokaperinteestä

Kia ja Markus Syrjätie / Kansanlähetys

Me olemme perhe Syrjätie: Markus (s. 1982), Kia (s. 1988), Noomi (s. 2017) sekä Lyydia (s. 2019). Valmistuimme lähetyskurssilta viime syksynä ja olemme lähdössä, jos Luoja suo, lähetystyöhön Japaniin loppukesällä 2020.

Lue tästä Kian ja Markuksen uusin lähettäjäkirje Syrjäteillä Japanissa

Kuuntele ja Katso tästä Kian ja Markuksen Syrjäteillä Japanissa Vlogipostaus

Katso ja kuuntele  tästä Kian ja Markuksen haastattelu heinäkuun Kansanlähetyspäiviltä

Kuuntele tästä Kian ja Markuksen ajatuksia lähetyskutsusta ja kurssista, heidän osuus alkaa kohdasta 2´00