Pianokonsertti - Ruusamari Teppo

Pianokonsertti - Ruusamari Teppo Forssan seurakuntatalo

Forssasta lähtöisin oleva Yhdysvalloissa tohtorintutkintoa viimeistelevä pianisti, Ruusamari Teppo, pitää konsertin Forssan seurakuntatalossa.

Konsertin kokonaiskesto on noin 50 minuuttia. Ohjelma sisältää mm Tshaikovskin musiikkia.

Pianisti Ruusamari Teppo on esiintynyt solistina, kamarimuusikkona ja liedpianistina Suomessa, Yhdysvalloissa, Ranskassa, Saksassa, Tšekeissä, Unkarissa, Italiassa ja Etelä‐Afrikassa.

Ruusamari aloitti pianonsoiton nelivuotiaana äitinsä johdolla. Sibelius‐lukion jälkeen Ruusamari opiskeli kolme vuotta Pariisissa Konstanin Boginon johdolla. Sen jälkeen valtion myöntämän Cimo apurahan turvin Ruusamari opiskeli kaksi vuotta Prahan konservatoriossa ja kaksi vuotta Budapestin Liszt akatemiassa Artistic Certificate ohjelmissa. Tämän jälkeen Ruusamari muutti Yhdysvaltoihin opiskelemaan venäläisen pianovirtuoosin Vladimir Viardon luokalle, josta hän valmistui musiikin maisteriksi. Tällä hetkellä Ruusamari tekee tohtorintutkintoa erikoisalanaan Collaborative - Piano performance opettajinaan Dr. Puccinelli ja Dr. Harlos Pohjois‐Teksasin yliopistossa.

Ruusamari on voitanut toisen palkinnon Bradshaw- ja Buono pianokilpailussa New Yorkissa ja Petrof pianokilpailussa San Antoniossa Yhdysvalloissa. Viime vuosina Ruusamari ja sellisti Jussi Makkonen ovat esiintyneet paljon yhdessä Suomessa ja Yhdysvalloissa. Vuonna 2015 Finlandia Foundation kutsui duon kahdelle kiertueelle ja soittivat 30 konserttia eri puolilla Yhdysvaltoja. Finlandia Foundation valitsiRuusamarin yhdeksi kauden 2019-2020 taiteilijakseen ja hänellä on useita soolokonsertteja ympäri Yhdysvaltoja syyskuusta alkaen.

Ruusamari toimii mm. UNT:n Nova Ensemblen pianistina ja opettaa pianonsoittoa New Song Music Studiossa Teksasissa. Ruusamari on myös Dallasin Suomikirkon kanttori ja pienen Annabel-tytön äiti.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10€. Tervetuloa!