Ilmoittautuminen rippikouluun 2018

ke 23.8. kello 20.30

Ilmoittautuminen rippikouluun 2018

Ilmoittautuminen on päättynyt

Tervetuloa ilmoittautumaan rippikouluun

Tervetuloa ilmoittautumaan Forssan seurakunnan rippikouluun 2018!

Kuka voi tulla rippikouluun?

Voit ilmoittautua rippikouluun, mikäli täytät 15 vuotta vuoden 2018 loppuun mennessä. Rippikouluun voit tulla, vaikka et kuuluisi kirkkoon, mutta konfirmaatioon voi osallistua vain kastettu, rippikoulun käynyt seurakunnan jäsen. Rippikoulun yhteydessä nuori voi vanhempien luvalla liittyä kirkkoon.

Rippikouluopetuksen tuntimäärä on 80 tuntia riippumatta rippikouluryhmästä. Vuonna 2018 on tarjolla monta erilaista rippikoulua: päivärippikoulu talvella, leirit Klemelässä talvella ja kesällä sekä talvileiri Salon Naarilan leirikeskuksessa. Lisäksi järjestetään erityisrippikoulu yhteistyössä Tölön koulun kanssa.

Rippikoulu alkaa jo syksyllä. Leiririppikouluihin kuuluu leirijakson lisäksi osallistumisia jumalanpalveluksiin, muihin seurakunnan tilaisuuksiin sekä opiskelupäiviä/-iltoja. Nämä kaikki ovat osa rippikoulua siinä missä leirijaksokin.

Päivärippikoulussa opiskellaan intensiivijakson lisäksi joinakin iltoina ja viikonloppuina. Koska päivärippikoulussa opiskelupäivät ovat lyhyempiä kuin leireillä, on kokoontumisia vastaavasti enemmän.

Erityisrippikoulu järjestetään yhteistyössä Tölön koulun kanssa. Se on pääsääntöisesti tarkoitettu kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville nuorille. Nuoren oman opettajan kanssa kannattaa keskustella, mikäli ajattelee, että tämä voisi olla omalle nuorelle sopivin rippikouluvaihtoehto.

Mieti yhdessä vanhempiesi kanssa, mikä edellä mainituista rippikouluvaihtoehdoista on itsesi ja perheesi kannalta sopivin. Huomioi myös konfirmaatiopäivä valintaa tehdessäsi. Leirin ajankohtaa valitessasi muista, että leiriltä ei voi pääsääntöisesti poistua esim. osallistuakseen urheilukilpailuihin.

Ryhmät kootaan ilmoittautumisten perusteella. Mikäli johonkin ryhmään on hakijoita enemmän kuin siihen voidaan ottaa, joudutaan osa hakijoista sijoittamaan muihin ryhmiin 2 - 5 vaihtoehdon perusteella.

Mikäli olet kaveriporukkasi ensimmäinen ilmoittuja, saat ilmoittautuessasi kaverikoodin. Kerro koodi kaverillesi (max. 2), jonka kanssa haluat samaan ryhmään. Kaverin tulee kirjoittaa koodi omaan lomakkeeseensa. Huomaa, että kavereiden on koodin lisäksi myös ilmoittauduttava samoihin ryhmiin. Muuten toiveet eivät toteudu.

Kaverikoodin käyttämisen lisäksi, kirjoita kaveriesi nimet kenttään: ryhmäjaossa huomioitavaa. Näin ryhmäjaon tekeminen on helpompaa ja kaverit kulkevat varmimmin yhdessä ryhmäjaon kiemuroissa.

Onnistuneesta ilmoittautumisesta tulee sähköpostiviesti. Viesti ei kuitenkaan merkitse sitä, ett olisit päässyt ykköstoiveesi mukaiseen ryhmään. Ryhmäjako suoritetaan vasta ilmoittautumisen päätyttyä. Ne nuoret, jotka ilmoittautuvat myöhässä, sijoitetaan ryhmiin, joissa on tilaa.

Tieto omasta rippikoulustasi

 

Tieto rippikouluryhmästä ja ensimmäisestä kokoontumisesta lähetetään viikolla 37 sähköpostitse niihin osoitteisiin, jotka on annettu ilmoittautumislomakkeessa. Siksi on hyvin tärkeää, että osoitteet on kirjoitettu oikein.

 

Tiedustelut

 

Kaikkea mahdollista rippikouluun liittyvää voit tiedustella:

kappalainen Sanna Kuisma,

puh. 050 511 7726, e-mail: sanna.kuisma@evl.fi
 

 

 


Kappalainen, lapsi-, nuoriso- ja rippikoulutyö
Kartanonkatu 16
30100 Forssa

Olen ollut pappina Forssan seurakunnassa keväästä 2001. Teen työtä erityisesti lasten ja nuorten kanssa ja toimin kasvatussektorin lähiesimiehenä.

Ei kannata hämmentyä, jos pieni päiväkotilainen moikkaa minua kaupan kassajonossa. Hän on saattanut tavata Sanna-papin päiväkodin joulu- tai pääsiäiskirkossa jo monta kertaa :)

Nuoriso- ja rippikoulutyö haukkaa suuren osan arjesta. Vuosittaisesta työajasta melkein reippaasti yli kuukausi vierähtää leireillä. Olen mukana rippiksillä, isosleireillä, nuorten retkillä, jne. ja tietysti myös torstaisissa nuortenilloissa. Lisäksi vastaan rippikoulutyön organisoinnista.

Katso myös

to 27.9. klo 19.00 -21.30

Forssan seurakuntatalo

Nuorten ilta

Tervetuloa hengaamaan, pelaamaan ja pitämään hauskaa yhdessä nuokkarille. Tule iltaan juuri siksi aikaa kun siltä tuntuu, ovet ovat auki klo 19-21.30 välisenä aikana
to 4.10. klo 19.00 -21.30

Forssan seurakuntatalo

Nuorten ilta

Tervetuloa hengaamaan, pelaamaan ja pitämään hauskaa yhdessä nuokkarille. Tule iltaan juuri siksi aikaa kun siltä tuntuu, ovet ovat auki klo 19-21.30 välisenä aikana