Seurakuntaliitokset eivät toteutuneet.

Seurakuntaselvitystä tehtiin Tammelan rovastikunnassa v. 2017-2019 selvitysmies, Urjalan khra Timo Kumpusen johdolla. Mukana olivat Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä.

Tammela jättäytyi alkuvaiheessa pois v. 2018 alussa. Syksyllä 2018 Jokioinen ja Ypäjä vastasivat kielteisesti selvityksen ehdotuksiin. Humppila ja Forssa olivat vielä valmiita yhdistymään.

Seurakuntavaalit käytiin 2018 lopussa ja uudet kirkkovaltuustot tulivat vastuuseen. Kirkkohallituksestra tuli lausuntopyyntö uudessa tilanteessa, koskapa alkuperäinen suunnitelma usean seurakunnan yhdistymisestäei toteutunut. Humppila oli lausunnossaan kielteinen, Forssa myönteinen.

Toukokuussa Kirkkohallituksen täysistunto ratkaisi asian siten, että seurakuntaliitos raukeni lopullisesti myös Humppilan ja Forssan välillä.