​​​​​16.6.2021

Jumalanpalveluksiin, tilaisuuksiin ja kirkollisiin toimituksiin voi kokoontua turvaohjein!

-           Kokoontumiset ovat nyt mahdollisia, olemme perusvaiheessa ja aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueelle.

-           Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen (10) kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus säilyttää turvavälit eli välttää lähikontakti toisiinsa. Lähikontaktilla tarkoitetaan sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia. Maskin käyttöä suositellaan.

-            Yli 50 (viidenkymmenen) henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.

-           Jumalanpalveluksia voi siis viettää avoimin ovin siten, että paikalla olevilla on tosiasiallinen mahdollisuus etäisyyksiin, käsihygieniaan ja muuhun OKM:n ja THL:n ohjeen edellyttämään koronaturvallisuuteen. Pyrimme myös jatkamaan striimauksia.

-           Sama soveltamisohje koskee kirkollisia toimituksia ja muita kokoontumisia. Myös muistotilaisuuksiin ja perhejuhliin annamme tiloja. Hautausvuoroja järjestellään siten, että jatkossa papit mahdollisesti voivat osallistua muistotilaisuuksiin.

Paikallisesti ohjeistamme:

-           Forssan kirkko 100 h

-           Koijärven kirkko 50 h

-           Siunauskappeli 50 h

-           Forssan seurakuntatalon isosali 50 h, ruokasali 20 h, Pappila 20 h, Koijärven seurakuntatalo 20 h

Muuta tärkeää:

▪ Kirkon tai muun tilan ovella ohjaus siten, että henkilöt asettuvat kahden metrin etäisyyksille toisistaan.

▪ Varmistaa penkkien merkitsemisellä, että turvavälit toteutuvat.

▪ Osallistujille toimintaohje etäisyyksiin, käsien puhdistamiseen ja muihin tartuntoja estäviin käytäntöihin.

▪ Käsihygienian toteutuminen (käsidesi, peseytymismahdollisuus).

▪ Viesti siitä, että vain terveenä osallistutaan.

▪ Maskien käytön suositteleminen.

▪ Varmistus, että jokainen tilaisuuden vastuuhenkilö tietää ohjeet ja kykenee tarvittaessa ohjaamaan ihmisiä niiden mukaan.

▪ Lisäksi tartuntatautilaki velvoittaa mm. tilojen siivouksen tehostamiseen.

Kasteita toimitamme kirkossa, seurakuntatalolla ja pappilassa tai riittävän isossa tilassa. Koteihin, varsinkaan pieniin, ei mielellään. Myös ulkona voi kastaa.

Muistotilaisuuksiin osallistutaan mahdollisuuksien mukaan.

Rippikoulut ja konfirmaatiot toteutetaan suunnitellulla tavalla.

Nuorisotiloissa voi kokoontua turvaohjeita noudattaen.

On helpottavaa, että saadaan kokoontua aika vapaasti. Sitä on odotettu. Iloitaan siitä ja noudatetaan turvaohjeita!