Forssan seurakunnan esittely

Forssa sijaitsee Kanta-Hämeessä, Tampereen hiippakunnassa ja Tammelan rovastikunnassa, 2-tien ja 10-tien risteyksessä. ”Forssasta poijjaat kotoisin ollaan Tammelan pitäjästä”. Itsenäinen Forssan seurakunta aloitti v. 1922.

Koijärven seurakunta perustettiin 1924.  Seurakunnat yhdistyivät vuonna 2007 oltuaan yhteistaloudessa jo v. 1969 alkaen. Forssan kirkko juhli 100 vuottaan v. 2018. Koijärven kirkko täyttää 100 vuotta v. 2023. Forssassa ja Koijärvellä on hautausmaat. Seurakuntataloja ovat Forssassa ja Kojolla. Oma leirikeskus, Klemelä, sijaitsee Kaukjärven rannalla, 3 km keskustasta.

Vuoden 2018 lopussa Forssan seurakunnan väkiluku oli 12 954 ja kirkkoon kuului n. 76 % väestöstä. Kirkollisveroprosentti on 1,4 %. Seurakunnan talousarvion loppusumma on n. 3 m€. Seurakunnassamme on 37 vakinaista työntekijää ja lisäksi kausityöntekijöitä. Kirkkoherrana on toiminut v. 2002 alkaen Esa Löytömäki.

Tunnuslauseemme on: ”Meitin seurakunta uskoo ja välittää”. Toivomme, että koet seurakunnan omaksesi, voi vahvistua uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan ja voit kokea aitoa välittämistä – ja itsekin välittää armon ja toivon sanomaa.

Teemme vireää yhteistyötä kaupungin, järjestöjen ja lähiseurakuntien kanssa. Myös ekumeenisia suhteita vaalitaan muiden kirkkojen kanssa. Lähetystyössä meillä on sopimukset kaikkien virallisten lähetysjärjestöjen kanssa. Meillä on myös ulkomaisia ystävyysseurakuntia.

Tutustu ajankohtaisiin asioihin myös fb-sivuillamme Forssan ev.lut. seurakunta.