Ilmoittautuminen rippikouluun 2018

Ilmoittautuminen rippikouluun 2018

Tervetuloa ilmoittautumaan rippikouluun

Tervetuloa ilmoittautumaan Forssan seurakunnan rippikouluun 2018!

Kuka voi tulla rippikouluun?

Voit ilmoittautua rippikouluun, mikäli täytät 15 vuotta vuoden 2018 loppuun mennessä. Rippikouluun voit tulla, vaikka et kuuluisi kirkkoon, mutta konfirmaatioon voi osallistua vain kastettu, rippikoulun käynyt seurakunnan jäsen. Rippikoulun yhteydessä nuori voi vanhempien luvalla liittyä kirkkoon.

Rippikouluopetuksen tuntimäärä on 80 tuntia riippumatta rippikouluryhmästä. Vuonna 2018 on tarjolla monta erilaista rippikoulua: päivärippikoulu talvella, leirit Klemelässä talvella ja kesällä sekä talvileiri Salon Naarilan leirikeskuksessa. Lisäksi järjestetään erityisrippikoulu yhteistyössä Tölön koulun kanssa.

Rippikoulu alkaa jo syksyllä. Leiririppikouluihin kuuluu leirijakson lisäksi osallistumisia jumalanpalveluksiin, muihin seurakunnan tilaisuuksiin sekä opiskelupäiviä/-iltoja. Nämä kaikki ovat osa rippikoulua siinä missä leirijaksokin.

Päivärippikoulussa opiskellaan intensiivijakson lisäksi joinakin iltoina ja viikonloppuina. Koska päivärippikoulussa opiskelupäivät ovat lyhyempiä kuin leireillä, on kokoontumisia vastaavasti enemmän.

Erityisrippikoulu järjestetään yhteistyössä Tölön koulun kanssa. Se on pääsääntöisesti tarkoitettu kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville nuorille. Nuoren oman opettajan kanssa kannattaa keskustella, mikäli ajattelee, että tämä voisi olla omalle nuorelle sopivin rippikouluvaihtoehto.

Mieti yhdessä vanhempiesi kanssa, mikä edellä mainituista rippikouluvaihtoehdoista on itsesi ja perheesi kannalta sopivin. Huomioi myös konfirmaatiopäivä valintaa tehdessäsi. Leirin ajankohtaa valitessasi muista, että leiriltä ei voi pääsääntöisesti poistua esim. osallistuakseen urheilukilpailuihin.

Ryhmät kootaan ilmoittautumisten perusteella. Mikäli johonkin ryhmään on hakijoita enemmän kuin siihen voidaan ottaa, joudutaan osa hakijoista sijoittamaan muihin ryhmiin 2 - 5 vaihtoehdon perusteella.

Mikäli olet kaveriporukkasi ensimmäinen ilmoittuja, saat ilmoittautuessasi kaverikoodin. Kerro koodi kaverillesi (max. 2), jonka kanssa haluat samaan ryhmään. Kaverin tulee kirjoittaa koodi omaan lomakkeeseensa. Huomaa, että kavereiden on koodin lisäksi myös ilmoittauduttava samoihin ryhmiin. Muuten toiveet eivät toteudu.

Kaverikoodin käyttämisen lisäksi, kirjoita kaveriesi nimet kenttään: ryhmäjaossa huomioitavaa. Näin ryhmäjaon tekeminen on helpompaa ja kaverit kulkevat varmimmin yhdessä ryhmäjaon kiemuroissa.

Onnistuneesta ilmoittautumisesta tulee sähköpostiviesti. Viesti ei kuitenkaan merkitse sitä, ett olisit päässyt ykköstoiveesi mukaiseen ryhmään. Ryhmäjako suoritetaan vasta ilmoittautumisen päätyttyä. Ne nuoret, jotka ilmoittautuvat myöhässä, sijoitetaan ryhmiin, joissa on tilaa.

Tieto omasta rippikoulustasi

Tieto rippikouluryhmästä ja ensimmäisestä kokoontumisesta lähetetään viikolla 37 sähköpostitse niihin osoitteisiin, jotka on annettu ilmoittautumislomakkeessa. Siksi on hyvin tärkeää, että osoitteet on kirjoitettu oikein.

Tiedustelut

Kaikkea mahdollista rippikouluun liittyvää voit tiedustella:

kappalainen Sanna Kuisma,

puh. 050 511 7726, e-mail: sanna.kuisma@evl.fi

Sanna Kuisma
Kappalainen, lapsi-, nuoriso- ja rippikoulutyö

Forssan kirkko

Valon ja musiikin ilta

Forssan kirkko valaistaan värein. Konsertissa soittavat mm. Forssan musiikkiopiston oppilaat. Tarjolla iltateetä.

Forssan kirkko

Ollaan ihmisiksi

Forssan ev. lut. seurakunta järjestää yhteistyössä Forssan Kulttuuri-Axelin kanssa hyväntekeväisyyskonsertin, jossa kuullaan mm. Juice Leskisen, Beatlesin ja Juha Tapion suosittuja sävelmiä Popeda-kitaristi Costello Hautamäen, Sini Anttilan, Elli Lukanderin, Mirella Timosen, Kasper Mäkelän ja Marko Simin esittäminä. Laulut sovittaa kapellimestarina toimiva Kari Mäkiranta.

Koijärven kirkko

Pyhäinpäivän musiikkihetki

Tunnelmallinen, lyhyt musiikkihetki ennen pyhäinpäivän sanajumalanpalvelusta.