Forssan seurakunnan hautausmaat

Kuulutus hautamuistomerkkien poistamisesta

Kuulutus lunastamattomista hautapaikoista

TIEDOTE FORSSAN JA KOIJÄRVEN HAUDANHOIDON TILAAJILLE
Haudanhoito on oltava maksettuna eräpäivään 28.4.2017 mennessä. Tämän jälkeen hautaustoimi enää ota uusia hautahoitoja kuluvalle kesälle. Näin saamme varmistettua kesäkukkatilaukset ajoissa kukkatoimittajalle ja pääsemme nopeammin keväällä kunnostamaan hautoja. Hautojen hoidot aloitetaan toukokuun puolessa välissä kukkamaiden kunnostuksella.

Haudan lunastusajan tulee olla voimassa, jos siihen otetaan seurakunnan hoito. Haudoille, joiden lunastusaika on päättynyt laitetaan tiedote kesän 2017 ajaksi (punainen tikku). Jatkossa päättymisistä ilmoitetaan vuosittain myös kirjeellä, mikäli seurakunnalla on voimassa olevat osoitetiedot. Haudan lunastusaikaa voi jatkaa tai haudan voi palauttaa seurakunnalle, jolloin pitää miettiä miten kiven kanssa toimitaan.

Omaisten on varmistettava, että haudalla oleva muistomerkki on suorassa ja tukevasti pystyssä. Tarvittaessa muistomerkki on oikaistava ja tuettava siten, että siitä ei aiheudu tapaturmavaaraa hautausmaan työntekijöille eikä muille hautausmaalla liikkuville.

Hannele Mäki-Tulokas p.050-5017855

Tiedotus

Talven jäljiltä hautausmaalla on useita hautakiviä kallellaan tai kaatuneena. Vastuu omaisen hautamuistomerkistä ja mahdollisesta kiven kaatumisen aiheuttaneesta vahingosta kuuluu hautapaikan haltijalle. Parantaaksemme yleistä turvallisuutta pyydämme teitä tarkistamaan omaistenne hautamuistomerkin tilan. Kivien oikaisuja voi tiedustella hautakiviliikkeiltä tai Timo Kankaanpäältä 040-7057285.

Hautojen hallinta-aikaa koskevan kuulutusmenettelyn tiedot löytyvät linkistä: http://www.forssanseurakunta.fi/hautausmaat/hautapaikkamaksut-ja-muut-kulut

Seurakunnalla on käytössään kaksi hautausmaata, Forssan ja Koijärven hautausmaat. Huollettavaa yhteispinta-alaa hautausmaille kertyy n. 20 hehtaaria.
Forssan hautausmaalla sijaitsee kaksi kappelia. Siunaukset toimitetaan uudemmassa punatiilipintaisessa siunauskappelissa.
Koijärvellä siunaukset toimitetaan Koijärven kirkossa.

Hautausvaihtoehtoina ovat arkku- tai uurnahautaaminen sukuhautoihin tai paikaton muistolehto.

Hautapaikallisiin hautoihin voi ostaa seurakunnalta erilaisia hautahoitoja, joista saa tarkempaa tietoa seurakunnan taloustoimistosta (Hannele Mäki-Tulokas p.050-5017855 hannele. maki-tulokas@evl.fi)

Muistolehto anonyyminä alueena siivotaan viikoittain, eikä alueelle saa tuoda pysyväisluontoisia muistoja eikä huomionosoituksia. Tämä siksi, että tilaa riittää paikan luonteen mukaisesti kaikkien alueelle haudattujen omaisten tuomille kukille ja kynttilöille. Sama ohjeistus koskee muitakin yleisiä muistomerkkejä (menetettyjen lasten sekä muualle haudattujen muistomerkit). Muistokukkien kortit on syytä kerätä talteen heti muistotilaisuuden jälkeen.

Uurnanlaskutilaisuus kannattaa tilata hyvissä ajoin (hautausmaanhoitaja Mari Lehto p.050-5756646  mari.lehto@evl.fi), mielellään noin viikkoa ennen suunniteltua uurnanlaskuaikaa.

Lisätietoa siunaus- ja arkkuhautausajoista löytyy hautajaiset -osiossa.