Diakoninen perhetyö

Jos vanhempana haluaisit keskustella perheen elämäntilanteesta, huolista tai jaksamisesta, voimme sopia tapaamisen diakoniatoimistoon tai voin hyvin tulla käymään kotonakin. Soita, laita viesti tai sähköpostia Satu Pölläselle.

Katukirkko

Forssan katukirkko ry. ylläpitää katukirkkoiltoja joka ma talvisaikaan klo 18.00 Vapaakirkossa, os. Hämeentie 15. Alussa on n. tunnin pituinen hengellinen ohjelma, jonka jälkeen jaetaan kauppojen ylijäämäruokia kaikille tarvitseville. Myös kahvia ja voileipiä sekä mukavaa seuraa on tarjolla. Tervetuloa joukkoon mukaan, jos tarvitset tällaista tukea elämässäsi!

Ystävän Kammari

Diakoniatyön vapaaehtoistoimintaa organisoidaan Ystävän kammarin kautta. Palvelukammari RY:n toimintaan kuuluvat myös aamukorva ja kauppakassipalvelu.

Toiminnasta kiinnostuneet ottakaa yhteys Ystävän kammariin

Ystävän kammarin nettisivut löytyvät osoitteesta: http://www.ystavankammari.fi/

Ystävän kammari
Hämeentie 5, 30100 Forssa (sisäänkäynnit kammariin löytyvät sekä Säästöpankinkadun ja Hämeentien puoleisilta sivuilta)

Puh.050-5889644

s-posti: ystavan.kammari@surffi.net

Leskien klubi

Leskien klubilla Ystävän Kammarilla ( Hämeentie 5 ) jaetaan elämän pieniä …. ja suurempiakin iloja
pääsääntöisesti joka toinen ti klo 10 – 11.30.
Toiminta on avointa kaikille leskille riippumatta siitä kuinka kauan puolison kuolemasta on aikaa.

Puolison kuoleman jälkeen saman kokeneet ymmärtävät parhaiten, millaista aaltoliikettä suru ja elämä aikuisena yksin saattaa olla.
Ryhmässä jaetaan ajatuksia ja tunteita ja tutustutaan uusiin mukaviin ihmisiin. Yhdessä myös retkeillään ja osallistutaan erilaisiin tapahtumiin.

Erään klubilaisen sanoin: ” Leskien klubilla tapaa aivan ihania ihmisiä. Se on turvapaikka, jossa saa apua, lohtua ja virkistystä. Klubikahvilla on aina hyvä aloittaa päivä. Heti kun pääsee pahimman surun yli, niin mukaan vaan. Täällä katsotaan eteenpäin ja koetaan iloisia asioita yhdessä.”

Lisätietoja diakoni Eeva Rouvinen, 050 3373154 tai eeva.rouvinen@evl.fi

Sururyhmä

Sururyhmä on vertaistukiryhmä läheisen kuolemaa sureville ihmisille. Siellä voi luottamuksellisesti jakaa kokemuksiaan ja purkaa tunteitaan yhdessä toisten surevien kanssa. Ryhmässä on kaksi ohjaajaa. Kokoontumisia on kuusi ja joka kerralle on oma teemansa. Jos toivot, voimme tehdä surukäynnin myös kotiin. Lisätietoja diakoni Satu Pölläseltä.

Eroryhmä

Perheasiain neuvottelukeskus järjestää ammatillisesti ohjattuja vertaistukiryhmiä eronneille. Ryhmän tavoitteena on auttaa erosta selviytymistä ja elämän jälleenrakennusta. Alustusten ja yhteisen keskustelun kautta käsitellään eroon liittyviä tunteita. Seuraava ryhmä alkaa tammikuussa 2019. Lisätietoa perheasiain neuvottelukeskuksesta, puh. 050 3318373.

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi

Perheasiain neuvottelukeskuksen järjestämä kurssi perustuu kanadalaisen Sue Johnsonin kehittämään tunnekeskeiseen pariterapiaan. Kurssi soveltuu pareille, jotka haluavat parantaa keskinäistä yhteyttään. Seuraava kurssi järjestetään syksyllä 2018. Lisätietoa perheasiain neuvottelukeskuksesta, puh. 050 3318373.